Wir stellen uns heuer am Kartoffelfest vor, haben wir schon zum Ackerstart 2022 beschlossen. Wir wollen über unser Projekt informieren, zum Nachmachen animieren und zeigen, welche Köstlichkeiten aus unseren Kartoffeln zubereitet werden können. Kärntner Käsnudeln soll es geben! Und die wurden in der großen Küche von Wirt Paul Seher gezaubert.

Das Team unseres Kartoffel-Gemeinschaftsackers, Damen, Herren, Kinder, kochte und schälte 30 Kilo Kartoffel, schnitt Unmengen an Zwiebel, Petersilie und Schnittlauch. Die Fülle mit dem Bio-Topfen musste ordentlich geknetet, der Teig richtig ausgerollt werden. Herzlichen Dank an Markus Voglauer vom Biohof Kumer, der uns seinen wunderbaren Biotopfen zur Verfügung gestellt hat und natürlich auch an Paul Seher, der uns in der Profiküche werken ließ. Nach knappen acht Stunden lagen 1300 Käsnudeln im Kühlhaus bereit für das morgige Kartoffelfest!

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Letos se bomo predstavili na prazniku krompirja, to smo se odločili že ob začetku leta 2022.  Želimo posredovati informacije o našem projektu, spodbuditi ljudi, da ga kopirajo in pokazati, kakšne dobrote se da pripraviti iz našega krompirja. Na primer koroški sirovi rezanci! In v veliki kuhinji jih je pričaral posestnik Paul Seher. Ekipa naše krompirjeve njive, žene, moški, otroci, je skuhala in olupila 30 kg krompirja, narezala čebule, peteršilja in drobnjaka. Nadev z bio skuto je bilo treba dobro premešati in testo pravilno razvaljati. Najlepša hvala Markusu Voglauerju iz biokmetije Kumer, ki nam je dal na razpolago svoje ekološko skuto in seveda tudi Paulu Seherju, ki nam je prepustil, da smo  delali v profesionalni kuhinji. Po skoraj osmih urah je bilo v hladilniku 1300 sirovih rezancev, pripravljenih za jutrišnji praznik krompirja!