Die Kartoffeln waschen, durch die Hälfte schneiden oder vierteln, salzen, pfeffern, mit Rosmarin bestreuen, mit Öl beträufeln und im Backrohr bei 180 Grad ca. 45min hellbraun backen.
Dazu passt eine Kräutersauce
1 Olga`s Bio-Naturjoghurt
2 Zehen Knoblauch
versch. Kräuter aus dem Garten: z.B. Schnittlauch, Petersilie, Basilikum …
Salz
Pfeffer
Dieses Rezept mache ich sehr gerne, wenn ich am Abend Freunde*innen eingeladen habe. Wichtig, dass die Kartoffel knusprig sind 😊 Leicht und bekömmlich!
Sestavine
500 g svežega krompirja
2 brizgi rožmarina (ali posušenega rožmarina)
5 žlic olivnega olja
sol
poper
papir za pekač
Krompir umijemo, narežemo na pol ali četrtino, damo na pekač s papirjem, solimo , popramo, potresemo z rožmarinom, oblijemo z oljem in pečemo v pečici pri 180 stopinjah približno 45min, svetlo rjave barve.
Omaka
1 kozarec „Olga“ bio-naravni jogurt
česen
različna zelišča z vrta: n.p. drobnjak, peteršilj, bazilika …
sol
poper
„Ta recept rada pripravim za zvečer, če povabim prijatelje*ice. „ (Marija Hedenik)