Rosmarinkartoffeln - Krompir z rožmarinom

Zutaten

  • 500 g frische Kartoffeln
  • 2 Zweige Rosmarin (oder getrockneten Rosmarin)
  • 5 EL Olivenöl 
  • Salz
  • Pfeffer
  • Backpapier

Die Kartoffeln waschen, durch die Hälfte schneiden oder vierteln, salzen, pfeffern, mit Rosmarin bestreuen, mit Öl beträufeln und im Backrohr bei 180 Grad ca. 45min hellbraun backen. 

Dazu passt eine Kräutersauce

  • 1 Olga`s Bio-Naturjoghurt
  • 2 Zehen Knoblauch
  • versch. Kräuter aus dem Garten: z.B. Schnittlauch, Petersilie, Basilikum …
  • Salz
  • Pfeffer

Dieses Rezept mache ich sehr gerne, wenn ich am Abend Freunde*innen eingeladen habe. Wichtig, dass die Kartoffel knusprig sind 😊 Leicht und bekömmlich!

Sestavine

  • 500 g svežega krompirja
  • 2 brizgi rožmarina (ali posušenega rožmarina)
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol
  • poper
  • papir za pekač

Krompir umijemo, narežemo na pol ali četrtino, damo na pekač s papirjem, solimo , popramo, potresemo z rožmarinom, oblijemo z oljem in pečemo v pečici pri 180 stopinjah približno 45min, svetlo rjave barve.

Omaka

  • 1  kozarec  „Olga“ bio-naravni jogurt
  • česen
  • različna zelišča z vrta: n.p. drobnjak, peteršilj,  bazilika …
  • sol
  • poper

„Ta recept rada pripravim za zvečer, če  povabim prijatelje*ice. „ (Marija Hedenik)